TVAROHOVÝ KOLÁČ S DROBNÝM OVOCEM

Rychlý, snadný a výborný letní koláč, dokáže ho vyrobit i dítě.
V míse smícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g polohrubé bílé mouky, 100 g másla, 70 g třtinového cukru a 2 lžičky kypřicího prášku. Rukou uhněteme drobenku, kterou vtlačíme do vymaštěné rozevírací dortové formy s průměrem asi 23 cm. Vytvarujeme trochu zvýšené okraje a v troubě rozehřáté na 170 stupňů pečeme 20 minut. Necháme zcela vychladnout a mezitím připravíme tvarohovou náplň. 500 g tužšího tvarohu (ne vaničkového) rozmixujeme spolu s 500 g husté zakysané smetany a 4 lžícemi medu na hladký krém, kterým naplníme vychladlý korpus. Tvaroh poklademe drobným ovocem, například jahodami, rybízem, angrešty, borůvkami a malinami. V rendlíku svaříme 250 ml červené stoprocentní ovocné šťávy (třeba jahodové nebo malinové) se lžící agaru. Odstavíme a částečně prochladlé nalijeme na koláč. Necháme v chladničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne, korpus trochu změkne vlivem tvarohu, který zase trochu ztuhne.


více ZDE

2 komentáře:

  1. To vypadá dobře, upeču se synem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná chuť korpusu. Chutná jako máslové sušenky. Takže ideální jako základ pro cheesecake.

    OdpovědětVymazat