MARINOVANÁ ZELENINA

Velkou červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka a pokrájíme na plátky, svazek jarní mrkvičky povaříme velmi krátce v osolené vodě a spolu s bílou část dvou pórků nakrájíme na kousky. Můžeme použít i další zeleninu: květák, zelené fazolky, ředkvičky… 
V mixéru rozmixujeme 4 jarní cibulky, lžíci francouzské hořčice, čerstvě mletý pepř, sůl, 50 ml panenského olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci citrónové šťávy, a pokud máme zajímavou a pikantní marmeládu, můžeme dvě lžíce přidat (já jsem přidala bezové želé). Marinádu vmícháme do zeleniny a v uzavřené nádobě marinujeme v chladničce alespoň 48 hodin. Podáváme jako přílohu nebo můžeme zapéct s těstovinami, sýrem a smetanou nebo k zelenině připravíme kuskus.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat