Doufám, že už vás zatím moje marmelády nenudí. Ještě budou
Kilo černého rybízu dáme do mixéru a mixujeme a mixujeme a mixujeme dohladka. Vsypeme kilo přírodního cukru a opět mixujeme, měla by vzniknout tmavě rudá hustá pasta. Nalijeme ji do vyvařených skleniček, převážeme celofánem a uklidíme do sklepa. A teď se děj vůle boží. Je to starý babičkovský recept a já tedy předpokládám, že babičky věděly, co a jak a že rybíz za měsíc nevyhodím plesnivý!
Zhruba před dvaceti lety jsem takovou marmeládu dělala. Vydržela poměrně dlouho, nezplesnivěla, přes zimu do jara jsme ji snědli... :-)
OdpovědětVymazatMyslím, že nemusíte mít strach
Ludmila
Děkuji za povzbuzení, Ludmilo :)
VymazatZkusila jsem z červeného, chuťově výborná! Tak také budu doufat, že to přežije :) Děkuji za recept! Míša
OdpovědětVymazatMichaelo, u más se tahle marmeláda dělala léta, ale máma vždycky říkala, že jde jen z černého rybízu. Obsahuje velké množství "něčeho", kvůli čemu to právě jde zasyrova. A dávala nám ji vždycky při nemocech, protože obsahuje hodně vitamínu C.
VymazatJá ji dělám podobně mnoho let,plním do skleniček od jogurtu a nahoru na marmeládu kápnu trošku rumu nebo jiného alkoholu, cca 1 káv.lžičku na 3-4 skleničky.Zavřu kovovým víčkem, uložím do sklepa a nikdy se mě žádná nezkazila.Míváme je takto i dlouho do jara.
OdpovědětVymazat