MRKVOVÁ "BÁBOVKA"

400 g mrkve nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se dvěma žloutky, šťávou a kůrou z půlky citrónu, 3 lžícemi medu, 250 g tvarohu, 1 sáčkem kypřicího prášku, 1 sáčkem vanilkového pudingového prášku, 50 ml sezamového oleje, 250 g celozrnné špaldové mouky, sněhem ze dvou bílků a 50 g sušených brusinek.
Husté těsto nalijeme do bábovkové formy vymaštěné a vysypané strouhaným kokosem a pečeme na 170 stupňů 60 - 70 minut. Bábovka je i po upečení mokrá, nelekejte se a nechte ji úplně vychladnout!
Hotovou bábovku ozdobíme karobovou polevou (já zkusila od oka namíchat polevu, protože jsem byla líná hledat nějaký recept, poleva se mi nepovedla hladká, tak udělejte vaši oblíbenou a vyzkoušenou) a posypeme sezamovými semínky.
Fotku hotové bábovky vám neukážu, protože se mi prostě po vyklopení z formy rozpadla a taky se vlivem hustoty těsta v bábovce utvořily dutiny, čemuž nezabránilo ani silné poklepání. Protože je ale chuťově výborná, šťavnatá a zdravá, řekla jsem si, že vám recept na ni stejně napíšu, akorát s tím rozdílem, že nedoporučuju bábovkovou formu, ale raději formu na biskupský chlebíček nebo dortovou formu.



více ZDE

1 komentář: