300 g rýže basmati propláchneme v cedníku, na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme rýži, osolíme a chvíli společně mícháme. Zalijeme 600 ml horké vody, přivedeme prudce k varu, potom stáhneme plamen na minimum a necháme 15 minut pod pokličkou vydusit veškerou vodu. Odstavíme a necháme dojít. Rozpálíme pánev WOK a necháme v ní rozehřát čtyři lžíce oleje, na kterém osmahneme tři stroužky česneku a pěkný kousek zázvoru, oboje nakrájené na jemno. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a lžíci koření tajine nebo kvalitního kari. Mícháme, dokud směs nezačne pořádně vonět a vsypeme dvě mrkve, čtyři naťové cibulky a 200 g čínského zelí, vše nakrájené na co nejtenčí, asi pěticentimetrové nudličky. Ochutíme šťávou z půlky citrónu, čtyřmi lžícemi domácího kečupu (album Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky) a dvěma lžícemi sojové omáčky. Mícháme a opékáme asi 5 minut, zelenina nesmí změknout. Vsypeme udušenou rýži a společně dobře promícháme. Na talíře narovnáme listy čínského zelí, na ně navrstvíme rýži se zeleninou a navrch dáme sázené vejce. Je to skutečná pochoutka.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat