ZAPEČENÁ JABLKA

Jeden z nejlepších moučníků co znám. Je jednoduchý a rychlý, můžete ho jíst horký i studený.
Asi 12 jablek oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenoučké plátky. Vymastíme menší pekáček nebo zapékací misku a vrstvíme do ní postupně jablka, strouhaný kokos, skořici, hrozinky a kešu nebo jiné oříšky. Každou jablečnou vrstvu pokapeme trochu agávovým nebo jiným rostlinným sirupem. Tři celá vejce rozšleháme s trochou mléka a jablka jimi zalijeme. Pečeme při 200 stupních asi půl hodiny dozlatova.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Dobrý den paní Francová, děkuji moc za recept. Včera jsem si ho vyzkoušela a je to opravdu vynikající. Navíc na rozdíl od většiny buchet tahle asi nebude ani žádná kalorická bomba :-).
    Prosím, poradila byste mi, jak dlouho se dá tento moučník skladovat? (Jsme na něj jen dvě :-). A mohu ho nechat jen tak v pekáči ve spíži nebo raději použít ledničku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jsem ráda, že vám chutná. Měl by se snít brzy, nejlépe do druhého dne, podělte sousedy nebo kolegy :)

      Vymazat