300 g ječných krup propláchneme, na dvě hodiny namočíme do dostatečného množství vody, do které přidáme cibuli překrojenou napůl, bobkový list, lžičku kurkumy a lžičku polévkového koření (třeba Solčanky). Vaříme v téže vodě do změknutí, scedíme. V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm velký pokrájený pórek, červenou papriku (nebo několik drobnějších) a 200 g bílého tofu nakrájeného na kostičky. Ochutíme lžící sojové omáčky a za občasného míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne. V 50 ml bílého vína rozmícháme lžíci škrobu, vmícháme k zelenině a krátce povaříme. Uvařené kroupy promícháme s podušenou zeleninou, okořeníme čerstvě mletým pepřem (nešetříme), případně dosolíme a podáváme.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat