ROSTLINNÝ PARMAZÁN

Je vynikající pro dochucování těstovin, pečených brambor, na pizzu, pro zapékání a všude tam, kde bychom použili parmazán. 
100 g kešu oříšků a 100 g sezamového semínka pomeleme. Pokud chceme, můžeme je před mletím nasucho opražit. Vmícháme 50 g lahůdkového droždí se sladem a půl lžičky soli. Dobře promícháme a uchováme v chladu.


více ZDE

5 komentářů:

  1. Evo to vypadá hodně zajímavě:) prosím v čem melete ta semínka? zkoušela jsem sezam na mlýnku na mák a to asi není to pravé a nevím jaký mixer koupit...děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu se poptat, jak dlouho tahle směs asi vydrží? Nemám doma mlýnek, tak bych to pomlela u našich a když už, tak bych toho udělala víc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V chladničce dva až tři týdny určitě.

      Vymazat
  3. Chodí mi mailem různé novinky ze "Síly pro život" a teď tam byl připojen recept na "vegansko-vitariánský parmezán". Je to obměna výše uvedeného a bezpochyby také velká dobrota ;-) Vše se pomele a v uzavíratelné sklenici prý vydrží několik týdnů...

    1 šálek kešu
    1 šálek vlašských ořechů
    2 PL lahůdkového droždí
    1/2 ČL himalájské soli

    OdpovědětVymazat