Je vynikající pro dochucování těstovin, pečených brambor, na pizzu, pro zapékání a všude tam, kde bychom použili parmazán.
100 g kešu oříšků a 100 g sezamového semínka pomeleme. Pokud chceme, můžeme je před mletím nasucho opražit. Vmícháme 50 g lahůdkového droždí se sladem a půl lžičky soli. Dobře promícháme a uchováme v chladu.
více ZDE
Evo to vypadá hodně zajímavě:) prosím v čem melete ta semínka? zkoušela jsem sezam na mlýnku na mák a to asi není to pravé a nevím jaký mixer koupit...děkuju:)
OdpovědětVymazatSezam melu v mlýnku na mák :)
VymazatMohu se poptat, jak dlouho tahle směs asi vydrží? Nemám doma mlýnek, tak bych to pomlela u našich a když už, tak bych toho udělala víc...
OdpovědětVymazatV chladničce dva až tři týdny určitě.
VymazatChodí mi mailem různé novinky ze "Síly pro život" a teď tam byl připojen recept na "vegansko-vitariánský parmezán". Je to obměna výše uvedeného a bezpochyby také velká dobrota ;-) Vše se pomele a v uzavíratelné sklenici prý vydrží několik týdnů...
OdpovědětVymazat1 šálek kešu
1 šálek vlašských ořechů
2 PL lahůdkového droždí
1/2 ČL himalájské soli