Podobný dort jsem už kdysi dělala, ale dneska jsem ho trochu upravila, aby neobsahoval žádné mléčné produkty, domácí vejce mi nevadí, máme přece vlastní slepičky
Ve vodní lázni rozehřejeme 200 g kvalitní hořké čokolády, necháme trochu vychladnout a vmícháme 100 g mletých kešu oříšků, 4 žloutky rozšlehané se lžící agávového sirupu a postupně tuhý sníh ze 4 bílků. Menší dortovou formu (prům. 20 cm) vymastíme, vyložíme pečicím papírem, znovu vymastíme a vysypeme třtinovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a poklademe čtvrtkami oloupaných hrušek. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Nebojte se ho servírovat jako slavnostní, třeba narozeninový, protože je opravdu delikátní a jemný jako obláček
více ZDE
Dobrý den, nechybí v těstě nějaká mouka ? Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatDobrý den, ne, nechybí.
VymazatŠel by ještě polít čokoládovou polevou ze 70% čokolády? Nebylo by to moc? ;-)
OdpovědětVymazaturčitě by to šlo, záleží na tom, jak moc máte rád(a) čokoládu :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatodpovídala jsem výše :)
VymazatDobrý den paní Evo,
OdpovědětVymazatasi se budu hloupě ptát, ale proč se musí vymazávat forma pod pečicím papírem ? Prosím, mohu agávový sirup nahradit medem a jestli ano, jaké množství ? Děkuji.
Dobrý den, aby papír přilnul k formě. Dá se nahradit přibližně 1 : 1.
VymazatVýborné vláčné čokotěsto, které jsem pekla v silikonových formičkách na muffiny. Čokolády jsem dala 150g + lžíci kokosového oleje + trochu karobu, místo kešu 80g mleté slunečnice a navíc 2PL čerstvě namleté mouky z červené pšenice a rýže. Dala jsem 2PL javorového sirupu a žádný další cukr. Určitě jsem nepekla naposledy a živě si místo hrušek umím představit višně nebo ostružiny ;-)
OdpovědětVymazat