ČERVENÁ ČOČKA SE ŠPENÁTEM

500 g červené čočky namočíme na dvě hodiny do vody, poté ji přecedíme a propláchneme. (Když totiž červenou čočku předem namočíme, nemusíme ji vařit tak dlouho a ona zůstane sypká a nerozvaří se. Kdo má rád spíše čočkovou kaši, namáčet nemusí a vaří dvacet minut). V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm lžíci strouhaného zázvoru, pokrájenou cibuli, tři utřené stroužky česneku, lžíci garam masaly, půl lžičky kurkumy a lžičku tlučeného koriandru. Přidáme 400 g špenátu, 400 g krájených sterilovaných rajčat, 3 malé papričky, 200 g pokrájeného tofu (já měla bylinkové a zeleninové, ale je to v zásadě jedno) a čočku. Zalijeme 400 ml horké vody, zamícháme a dusíme bez pokličky ještě deset minut, občas promícháme. Osolíme a ochutíme šťávou z půlky citrónu. Podáváme s indickými plackami.
Toto množství je pro 6 osob.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat