ZELNÁ POLÉVKA S BRAMBOROVÝMI KNEDLÍČKY

V hrnci rozehřejeme tři lžíce oleje a asi deset minut na něm opékáme jednu velkou pokrájenou cibuli a čtvrtku hlávky zelí (asi půl kila) nakrájené na kostičky, přidáme lžičku čerstvě tlučeného pepře, dvě polévkové lžíce rajčatové passaty (protlaku), osolíme, zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru a vaříme doměkka, ale nerozvaříme.
Mezitím si připravíme knedlíčky: jednu vařenou bramboru (asi 200 g) nastrouháme najemno, přidáme utřený stroužek česneku, špetku kari koření, sůl a 100 g krupice. Uhněteme těsto, tvarujeme malé kulaté knedlíčky a vaříme je v osolené vodě pět minut od vyplavání nad hladinu.
Na talíři sypeme petrželkou a jíme s chlebem.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Tahle "zlatá" polévka vypadá noc lákavě. Začínám uvažovat, že ji uvařím na Štědrý den... Zdraví Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Uvařila jsem, byla báječná a knedlíčky vynikající! Když jsem polévku dělala podruhé, přidala jsem čili a trochu sojové omáčky. Maru

    OdpovědětVymazat