JAHODOVÝ CHLEBÍČEK

Výborný dezert, opravdu!
Pokrájíme na kousky 300 g jahod a obalíme je ve dvou lžících škrobu (kukuřičného, bramborového či jiného).
Jeden banán, 50 g přírodního cukru, 100 ml dobrého oleje (použila jsem ořechový) a 160 g rostlinného jogurtu rozmixujeme dohladka a postupně vmícháme lžičku pomerančové kůry, 100 g hladké špaldové mouky, 100 g škrobu a 2 lžičky jedlé sody. Nakonec vmícháme připravené jahody a navrstvíme do vymaštěné a kokosem vysypané chlebíčkové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů hodinu i víc, stav kontrolujeme špejlí. Upečený chlebíček necháme deset minut stát a poté polijeme hrstí jahod, které jsme rozmačkali vidličkou a promíchali s trochou najemno umletého tmavého cukru (nebo s moučkovým cukrem). Necháme hodinu až dvě v chladničce, a až teprve potom servírujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat