TŘEŠŇOVÁ ZAVAŘENINA SE ZÁZVOREM A MEDEM

Výborná svěží zavařenina.
Dvě kila třešní opereme a vložíme do hrnce. Přidáme 60 g strouhaného zázvoru a zvolna rozvaříme. Rozšťoucháme šťouchadlem na bramborovou kaši a přes hrubé síto prolisujeme. Když třešně předem vypeckujeme, tento krok odpadá. Pecky vyhodíme a rozvar vrátíme do hrnce, přidáme 4 lžičky agarových vloček a necháme hodinu nabobtnat. Poté pozvolna vaříme, dokud se agar zcela nerozpustí. Odstavíme, vmícháme 200 g medu, šťávu z 1 citronu a rovnou lžičku kyseliny ascorbové (vitamínu C – slouží jako konzervant). Komu se použití syntetického vitamínu C nelíbí, může zavařeninu místo toho sterilovat. Nalijeme do vyvařených skleniček, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


2 komentáře:

  1. Dobrý den, paní Francová, jakou tužku používáte na popisování sklenic? Předem děkuji za odpověď? Markéta
    P.S. Vždy se velice těším na nový recept. Děkuji za trvalou inspiraci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrý den, koupila jsem ji jako fixu na sklo v papírnictví :) děkuji

      Vymazat