Pesto všichni znáte a já mám tady mnoho různých receptů na pesta. Je to skvělá, rychlá a zdravá hustá omáčka z bylinek (někdy též ze sušených rajčat), ořechů nebo semínek, česneku, soli a oleje. V pravém bazalkovém pestu je parmazán, ale i bez něj je naprosto skvělé a parmazán není třeba.
Takže jen pro připomenutí a třeba pro inspiraci: 150 g slunečnicového semínka nasucho opražíme dozlatova a umeleme. Do mixéru vložíme 150 g bazalky a hladkolisté petrželky v poměru 1 :1, lžičku soli, mletá semínka, 2 prolisované stroužky česneku a 100 ml panenského olivového oleje. Rozmixujeme a promícháme s uvařenými těstovinami, nebo s bramborovými nočky. Pesto můžete i mazat na pečivo jako pomazánku.
Bezlepková značka platí pro pesto, nikoliv pro špagety na fotce :)
Žádné komentáře:
Okomentovat