POHANKOVÝ DORTÍK

170 g ovesných vloček, 50 g strouhaného kokosu, 50 g kešu oříšků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce chia semínek (můžete vynechat) a 100 g datlí bez pecek vložíme do mixéru a rozmixujeme na drobenku. Zalijeme 300 ml mandlového mléka a necháme nasáknout.
170 g světlé pohanky zalijeme 300 ml vroucí vody, zabalíme do deky a necháme dvě až tři hodiny nabobtnat. Přebytečnou vodu slijeme a společně rozmixujeme se 30 g karobu a 60 g třtinového cukru.
Do rozevíratelné dortové formy upěchujeme vločkový základ, potřeme pohankovou náplní, poklademe pokrájenými meruňkami a zalijeme 500 ml mrkvové šťávy svařené se lžící agaru a dvěma lžícemi citrónové šťávy.
Necháme dokonale ztuhnout v chladu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat