ŘEPNÉ KOŠÍČKY

Podle Romana Uhrina, jsou výtečné.
Ze 170 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky bylinkové soli, 45 ml panenského olivového oleje a 80 ml vlažné vody zpracujeme hladké, pružné těsto, které rozdělíme na 12 stejných dílů a každý z nich vtlačíme do vymaštěné formičky na muffiny. Pečeme na 200 stupňů 10 - 15 minut, vyklopíme a necháme vychladnout. 
Najemno nastrouháme jednu středně velkou červenou řepu a 100 g uzeného tofu. Vmícháme lžičku sojové omáčky, dvě lžíce lahůdkového droždí a lžíci citrónové šťávy. Dobře promícháme a do každého košíčku dáme lžíci této směsi, nepěchujeme.
V rendlíčku svaříme 200 ml sojového mléka se lžičkou polévkového koření (například Solčanky) a třemi lžícemi kukuřičného škrobu. Odstavíme, vmícháme lžíci olivového oleje a ihned touto hustou omáčkou polijeme košíčky. Rychle tuhne. Zdobíme dýňovými semínky a podáváme se salátem jako lehký oběd nebo večeři.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat