PIZZA CHLÉB

Večer smícháme v míse 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky a 100 g žitné chlebové mouky, osolíme, okořeníme sušenou dobromyslí a zalijeme 350 ml vlažné vody, ve které jsme rozmíchali 20 g žitného kvásku. Promícháme a necháme zakryté 12 hodin kynout na teplém místě. 
Těsto pomocí stěrky vyklopíme na pomoučený vál, několikrát přeložíme, a když je třeba, zapracujeme ještě trochu hladké mouky, abychom mohli později těsto rozválet. Necháme na vále 15 minut odpočinout v bochánku a rozválíme na obdélník. Přeneseme ho na plech, potřeme do poloviny olivovým olejem, rajčatovou omáčkou nebo protlakem, přidáme krájenou cibuli i s natí, česnek nebo česnekové výhonky, olivy a přeložíme napůl. Necháme půl hodiny odpočívat. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi půl hodiny. Přikusujeme k polévkám.


více pečiva najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat