ŘECKÝ SALÁT S TOFU

Recept je podle Romana Uhrina, popravdě mě moc nenadchnul, ale ostatním členům rodiny chutnal :)
2 kostky bílého tofu nakrájíme na malé kostičky. Přivedeme k varu 200 ml vody, do které jsme přidali 3 lžíce lahůdkového droždí, dvě lžíce domácího polévkového koření nebo kostku dobrého zeleninového bujónu a dvě lžíce olivového oleje. Tofu vložíme do vroucí vody a mírným varem vaříme deset minut. Odstavíme a dáme chladnout. Přidáme dvě velké cibule pokrájené na půlměsíčky, 3 velká rajčata nakrájená nadrobno a sklenici černých oliv. Ochutíme dvěma lžícemi ochuceného vinného octa, čerstvou bazalkou a dvěma pokrájenými květy denivek (můžeme vynechat) a dáme dobře vychladit.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat