více ZDE
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
BRAMBORY PEČENÉ S CELEREM
Kilo brambor a kilo celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Promícháme 600 ml ovesného mléka, 250 ml ovesné smetany, půlku paličky prolisovaného česneku, dvě lžíce hrubé hořčice a dvě lžíce rozmarýnu. Do vymaštěného pekáčku nalijeme trochu ochuceného ovesného mléka a vrstvíme brambory, celer a strouhaný tempeh, každou vrstvu brambor a celeru osolíme, opepříme a vše proléváme mlékem. Pečeme při 200 stupních hodinu, z toho asi 40 minut zakryté. Po hodině troubu vypneme a necháme dojít asi deset minut. Podáváme s kvašenou zeleninou nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Evi, já si právě donesla náruč česnáčku, že si udělám omáčku a ten recept je fuč. No toto? A za upozornění na tuto bylinku moc děkuji. Věra
OdpovědětVymazatJaký recept?
Vymazatmyslíte tenhle? http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2013/05/omacka-z-cesnacku.html
VymazatEvi, moc se omlouvám. Je to ten recept. Já pořád u vás hledám v těch bylinkách a zřejmě jsem to četla tam. Taky vám moc děkuji za všechno, co publikujete i ohledně bylinek.Hlavně tedy těch divokých. Já sama stojím na louce a myslím si jo, je to ta bylina, ale jistotu nemám a není nikdo, kdo by mi řekl ano, nebo ne. U vás je to velmi srozumitelné a díky vám mě baví vařit:-) Víte, pracuji na záchrance a předtím jsem pracovala na ARU , ale ty byliny a pěstování bylinek a jiného, mě naplňuje mnohem více. I když jsou to obory v mnohém podobné, přesto si říkám, co já už 30 let pohledávám ve zdravotnictví. A tak díky vám, a svému samostudiu se snažím žít s přírodou aspoň mimo práci. Taky vaše odkazy na knihy jsou trefné. Zkrátka, ještě, že jsem vás poznala. Děkuji♥
VymazatVěro, to musí být velmi těžká práce, klobouk dolu. Ať se vám daří a ať vám bylinky přinášejí tolik radosti, jako mně :)
Vymazat