CIZRNA PODLE VÍTI

Víťa je můj kamarád a není to tak dlouho, co se stal vegetariánem. Moc mu fandím taky proto, že si vaří sám a má skvělé nápady.
300 g cizrny večer namočíme do studené vody, ráno ji propláchneme, zalijeme čistou vodou a vaříme doměkka, trvá to asi 45 minut, solíme až těsně před ukončením varu. Scedíme a necháme okapat. Jeden větší lilek nakrájíme na plátky, osolíme po obou stranách a necháme na mřížce důkladně vypotit. Sůl opláchneme a plátky lilku osušíme.
Rozmixujeme 80 ml olivového oleje, 4 lžíce balzamikového octa, lžičku tmavého třtinového cukru, 3 stroužky utřeného česneku, jednu červenou cibuli, asi 6 sušených rajčat naložených v oleji, lžíci kořenicí směsi na špagety a dvě lžíce tamari.
Plátky lilku opečeme na sucho na rozpálené pánvi.
Do zapékací misky nasypeme uvařenou cizrnu, poklademe ji plátky lilku, potřeme marinádou a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme při 200 stupních asi půl hodiny. Jíme se syrovou zeleninou, můžeme přikusovat chleba.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat