ŠPAGETY S OŘECHY, ŠALVĚJÍ A SUŠENÝMI RAJČATY

Výtečná dobrota, určitě budu vařit častěji. Navíc je to rychlé a jednoduché, prostě ideální.
V pánvičce rozehřejeme čtyři lžíce panenského olivového oleje, vložíme asi 10 – 12 čerstvých šalvějových lístků nakrájených na proužky a chvíli opékáme. Vsypeme 150 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů a na mírném ohni asi deset minut restujeme, nesmíme to spálit! Mezitím nakrájíme přibližně 10 sušených a v oleji naložených rajčat a přidáme je do ořechového základu, odstavíme a vmícháme dvě lžíce balsamikového octa.
Uvaříme 500 g celozrnných semolinových špaget (nebo obyčejných semolinových) podle návodu na obalu a na talíři je poklademe hotovou směsí. Povrch posypeme rostlinným „parmazánem“ – umeleme nebo v hmoždíři utlučeme sezamová semínka a kešu oříšky a promícháme je s lahůdkovým droždím a solí. Přikusujeme čerstvá rajčata nebo zeleninový salát.



více ZDE

2 komentáře:

  1. Opět zajímavý recept, budu zkoušet.
    Včera jsem vařila podle vás květákové rizoto a mělo doma veliký úspěch.
    Ála

    OdpovědětVymazat