REBARBOROVÝ KOLÁČ S OŘECHY

300 g rebarborových stonků oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do rendlíku, přidáme 50 g rýžového sirupu a 30 ml vody. Povaříme 5 minut a necháme vychladnout
V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 200 g polohrubé bílé mouky, špetku soli, 20 g bramborového škrobu, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, půl lžičky jedlé sody a dvě lžičky kypřicího prášku. Do rendlíku k vychladlé rebarboře vmícháme 80 g rýžového sirupu (můžeme použít i cukr nebo jiný sirup), 180 g jablečného protlaku (dětské přesnídávky) a 50 g slunečnicového oleje. Vlijeme do mouky a promícháme. Rozetřeme na menší vymaštěný plech a pečeme při 200 stupních 30 – 40 minut. Povrch potřeme čokoládovou polevou (2 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 2 lžíce datlového sirupu, 2 lžíce kakaa) a necháme ztuhnout.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat