KAŠE ZE SYROVÉHO OBILÍ

Pokud máte robot, který dokáže pomlít obilí, mlýnek na obilí nebo alespoň pořádný těžký hmoždíř, abyste nedrtili nahrubo obilná zrna, vyzkoušejte ranní kaši ze syrového obilí. Můžete použít pšenici, špaldu, ječmen nebo žito. Já mám krásnou červenou pšenici.
Večer pomeleme nahrubo hrst obilí a zalijeme jej studenou vodou. Ráno přebytečnou vodu slijeme a do kaše vmícháme sušené ovoce, výtečný je ananas, ořechy a med (nebo sirup).


více ZDE

5 komentářů:

  1. Tak bohužel nevím jak bych to obilí rozdrtila, hmoždíř sice mám velký, těžký - no nevím zda by to stačilo. A obilí, ani nevím zda se dá někde koupit ? Docela ráda bych kaši ochutnala :o), tak zapátrám. V místním obchůdku Racio jsem neviděla, že by obilí prodávali.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Mno, asi to bude chtít dobré zuby.
    Už jsem zkoušel naklíčit obilí, pak krátce prokvasit, namlít, resp. nadrtit, a ze směsi s kváskem upéct chleba, ale ne spořádat jen takto namočenou obilninu. U ovsa si to představit dovedu, ale ... vyzkouším, uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vždyť je to vlastně hrubá mouka, na tu zuby nepotřebujete :)

      Vymazat