SKOŘICOVÉ TYČINKY

Skořice je vhodným kořením pro zahřátí. Do jídel, nápojů a moučníku ji proto přidáváme převážně v zimě. Tyhle tyčinky jsou vhodné místo těch kupovaných třeba na výlet nebo do práce a školy jako svačina.
V míse promícháme 100 g hrozinek, špetku soli, 2 lžičky skořice, 1 lžičku mleté vanilky, 100 g jablečné mouky (koupíte v prodejnách zdravé výživy), 2 lžíce arašídového nebo slunečnicového oleje a 200 ml horké vody.
Na suché pánvi opražíme 180 g ovesných vloček a 160 g vlašských ořechů, jakmile začnou růžovět a vonět, vsypeme 60 g kokosového (nebo obyčejného) cukru a chvíli společně mícháme. Po zchladnutí nahrubo nadrtíme v robotu a vmícháme do směsi v míse. Rukama dobře prohněteme, aby se suroviny spojily, a upěchujeme do malého pekáčku (20/25 cm) vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 170 stupních asi půl hodiny, dokud nezačne při okrajích zlátnout. Necháme vychladnout a pokrájíme na tyčinky.


Žádné komentáře:

Okomentovat