POHANKOVÉ KARBANÁTKY S DUŠENOU ŘEPOU

Velmi chutný a zdravý oběd, věřte mi.
Pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku necháme zesklovatět na dvou lžících rozehřátého oleje, okořeníme bobkovým listem a koriandrem a vmícháme půl kila červené řepy, nakrájené na špalíčky. Osolíme, zalijeme 150 ml zeleninového vývaru a dusíme do měkka. Ochutíme rýžovým sirupem, citrónovou šťávou a případně dosolíme.
300 g pohanky uvaříme v 1 l osolené vody se dvěma bobkovými listy doměkka (po uvaření je vyjmeme), vmícháme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, 50 g namletých vlašských ořechů, sůl, sekanou petrželku a 60 g hladké kukuřičné mouky. Mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které pečeme po obou stranách dozlatova v troubě na plechu s pečicím papírem pomaštěným olejem. Podáváme s kvašenou zeleninou.


2 komentáře: