Pro dvě osoby, moc dobré!
S dostatečným předstihem namočíme 150 g sojových bobů a v čisté vodě je uvaříme doměkka. Vyplatí se uvařit celý balíček a nespotřebované boby nebo i další luštěniny uložit do mrazáku, máte je tak vždycky po ruce. Každopádně budeme potřebovat 300 g uvařených sojových bobů.
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou žlutou papriku a po chvíli 150 g oloupaných a pokrájených rajčat (měla jsem zamražená divoká rajčátka a ta se neloupou). Po deseti minutách vmícháme 300 g vařených sojových bobů, okořeníme bylinkovou solí a na mírném ohni dusíme ještě deset minut. Zahustíme dvěma lžícemi strouhaného černého chleba a povaříme. Sypeme petrželkou, jíme s chlebem a salátem.
Mno, tak to by mě nenapadlo dát rajčátka do mrazáku. Díky.:-)
OdpovědětVymazatFunguje to, vyzkoušejte! :)
Vymazat