Zimní pochoutka s vůní máty, vyzkoušejte!
V míse promícháme 150 g hladké bílé mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, špetku soli, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 1 lžíci kypřicího prášku a 50 g kakaa. V jiné nádobě promícháme 140 g najemno strouhané mrkve, 200 g najemno strouhaných jablek, 140 ml rýžového (nebo jiného rostlinného) mléka a 70 ml slunečnicového oleje. Vlijeme k mouce a rychle, důkladně promícháme. Tužší těsto přemístíme do menšího (25/35 cm) vymaštěného pekáčku a pečeme při 180 stupních 30 minut.
Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g bezmléčné čokolády a lžíci rostlinného másla, vmícháme 1 - 2 lžíce mátového oleje (nikoliv esenciálního, toho bychom použili asi 5 kapek) a rozetřeme na upečený koláč. Posypeme sušeným ovocem a kokosem. Necháme vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat