Výborná a zdravá omáčka, doporučuji!
Hlávku brokolice rozebereme na růžičky a uvaříme pět minut v páře. Košťál nevyhazujeme, ale uvaříme z něj třeba polévku.
V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli. Vmícháme 2 – 3 lžíce hladké mouky (můžeme použít i celozrnnou nebo zahustit jiným způsobem) a umícháme světlou cibulovou jíšku. Vlijeme 600 ml rostlinného mléka (použila jsem sojové) a rozmícháme dohladka. Za častého promíchání uvaříme hustou základní omáčku, osolíme ji a opepříme. Vložíme uvařenou brokolici a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Ochutíme citrónovou šťávou a lžičkou lahůdkového droždí a nakonec vmícháme na kostičky pokrájené mandlové tofu (seženete ho v DM drogerii, pokud ne, stačí třeba tofu uzené). Prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží basmati, kterou jsme ochutili kurkumou a rajčaty.. Na talíři ozdobíme nasucho praženými a nahrubo nasekanými mandlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat