250 g cizrny namočíme přes noc do vody a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Dvě hrsti sušených hřibů namočíme na hodinu do vody, vymačkáme a pokrájíme.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme lžíci uzené papriky, lžičku kmínu a půl lžičky drceného černého hořčičného semínka. Krátce nato přidáme hříbky, scezenou cizrnu a červenou papriku nakrájenou na kostičky. Podlijeme 200 ml zeleninového vývaru, vmícháme lžíci rajského protlaku a 15 minut dusíme. Ve 100 ml ovesné smetany rozšleháme dvě rovné lžíce hladké kukuřičné mouky, vlijeme k cizrně a krátce povaříme do zhoustnutí. Osolíme, případně dokyselíme. Podáváme s dušenou rýží basmati a bramborovými plackami.
Žádné komentáře:
Okomentovat