FAZOLKY NAKYSELO

Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
500 g fazolek uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Ze dvou lžic másla a čtyř lžic celozrnné mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji 250 ml vody, ve které se vařily fazolky a rozmícháme dohladka. Vsypeme poloměkké fazolky, okořeníme čerstvě mletým pepřem, špetkou sušené máty a dovaříme. Nakonec ochutíme dvěma lžícemi jablečného octa a 4 lžícemi husté smetany.
Podáváme se šťouchanými brambory s červenou cibulkou a petrželkou.



více ZDE

2 komentáře:

  1. Ddobrý den , miluju fazolky na smetaně , moje babička je kyselila doma naloženým koprem.A není to kopračka , jen to po kopru jemně voní.
    Děkuji za skvělé recepty, mám vaši kuchařku krátce , ale co jsem podle ní uvařila , to mi chutná. Hanča

    OdpovědětVymazat