TOFU S OVOCEM A MRKVOVÝMI KYTIČKAMI

100% vegan.
Oloupeme a najemno nastrouháme jedno velké jablko a jednu velkou hrušku, vmícháme 4 pokrájené jarní cibulky, 3 lžíce sezamových semínek, 3 lžíce sezamového oleje, 4 lžíce dobré sojové omáčky, 2 lžíce cherry, 2 lžíce moučkového cukru, sůl a čerstvě mletý pepř. 2 kostky bílého tofu (400 g) nakrájíme na podlouhlé špalíčky a necháme je naložené v marinádě alespoň 3 hodiny při pokojové teplotě.
2 mrkve očistíme a podélně v nich vyřízneme nožem klínky, po nakrájení tak vzniknou kytičky. Pánev WOK vymažeme lehce olejem a mrkvové kytičky dvě minuty opékáme. Přidáme marinované tofu i s nálevem a za stálého míchání prudce smažíme do odpaření tekutiny.
Podáváme s jasmínovou rýží, zdobíme petrželkou.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat