INDONÉSKÉ KARÍ

Banány normálně vůbec nekupuju, ale tenhle recept mě tak zaujal, že jsem se rozhodla ho zkusit.
Dva banány nakrájíme na špalíky a naložíme je na hodinu do marinády připravené ze lžíce medu, lžíce ostrého kari koření, lžíce kečupu (nejlépe samozřejmě domácího) a tří lžic sojové omáčky. 300 g rýže basmati vypereme a uvaříme ji v 600 ml slané vody. Jeden pórek, tři stroužky česneku, 4 – 5 jarních cibulek a dvě kapie nakrájíme na kousky. V pánvi WOK rozpálíme 4 lžíce sezamového oleje a připravenou zeleninu na něm 5 minut smažíme. Přidáme naložený banán, opékáme ještě pár minut a nakonec přidáme rýži. Prohřejeme, dosolíme. Je to zvláštní jídlo výrazně sladké a ostré chuti.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat