CELOZRNNÉ TĚSTOVINY ZAPEČENÉ SE ZELÍM A OLIVAMI

Malou hlávku bílého zelí nastrouháme na hrubém struhadle. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce slunečnicového oleje a osmahneme na něm velkou červenou cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme zelí, osolíme, okořeníme kmínem, dobromyslí a drceným libečkovým semenem, podlijeme trochou vody, vmícháme 50 g slunečnicových semínek a dusíme 20 minut. Do hotového zelí přidáme 150 g černých oliv a 200 g uzeného tofu nakrájeného na kostičky. 300 g celozrnných těstovin uvaříme podle návodu na obalu a vmícháme k zelí. Směs navrstvíme do vymaštěného pekáčku a zalijeme 200 ml smetany (vegani použijí rostlinnou). Pečeme na 200 stupňů dozlatova asi 30 – 40 minut. Podáváme se salátem.


více ZDE

4 komentáře: