TOFU NA SLADKOKYSELO

100% vegan.
300 g přírodního tofu naložíme na 30 minut do marinády ze 3 lžic sojové omáčky, lžičky chilli pasty, 3 lžic růžového vína a lžíce červeného vinného octa. Tři mrkve, dvě kapie a svazek jarní cibulky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g konzervovaného ananasu pokrájíme na kostičky. V misce smícháme tři lžičky škrobové moučky, 200 ml vody, 3 lžíce domácího kečupu nebo kupovaného kečupu bez chemických aditiv, 4 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce červeného vinného octa.
Rozpálíme pánev WOK, vlijeme do ní dvě lžíce arašídového oleje a zahřejeme. Vsypeme zeleninu a mícháme tři minuty. Vložíme marinované tofu a ještě tři minuty smažíme. Přidáme ananas, zahřejeme, zalijeme připravenou omáčkou a necháme projít varem. Podáváme s jasmínovou rýží.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat