INDICKÝ ŠPENÁT S PLACKAMI PARATHA

Ze 300 g celozrnné mouky, půl lžičky soli, 2 lžic olivového oleje a trochy vody (cca 100 ml) zpracujeme tužší pružné a hladké těsto, které necháme pod utěrkou čtvrt hodiny odpočinou.
Mezitím si připravíme špenát. Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme po lžičce koření – římského kmínu, koriandru, mletého zázvoru a garam masaly. Mícháme, dokud se koření krásně nerozvoní. Přidáme 400 g čerstvého nebo rozmraženého špenátu, osolíme a podusíme. Nakonec vmícháme 200 g pokrájeného tofu nebo sýru panýr, dvě lžíce jogurtu nebo smetany a prohřejeme.
Těsto na placky rozdělíme na 8 bochánků a rozválíme je na pomoučeném vále na tenké placky. Pokapeme je rozpuštěným máslem ghí a přeložíme, znovu rozválíme a znovu přeložíme, dokud nám nevznikne tenký trojúhelník o straně cca 12 – 14 cm. Placky opékáme nasucho na plotně nebo suché pánvi z obou stran.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat