ZELNÝ SALÁT S FENYKLEM

Půl hlávky menšího bílého zelí nakrouháme najemno, stejně tak nakrájíme na tenké proužky dva fenykly a půl červené a půl zelené papriky.
Rozpálíme pánev WOK, vlijeme 2 lžíce sezamového oleje a tři minuty opékáme zelí s fenyklem, ale tak, aby zůstaly světlé. Vyjmeme z pánve a dáme vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku ze dvou lžic medu, čtyř lžic dobré sojové omáčky, soli a čerstvě mletého pepře. Já jsem přidala ještě maličko pálivé pasty od Tears of Hell, aby to mělo grády, můžete použít jakoukoliv chilli pastu. Smícháme vychladlé zelí, papriky a zálivku. Dobře promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet v chladu. Podáváme posypaný asi 80 g pražených arašídů.

více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat