Pořídili jsme si mlýnek na obilí, není sice nijak krásný, ale svou funkci plní dokonale a čerstvě namletá mouka je opravdu úplně jiná než ta balená. Speciální obilí jsme nekupovali, máme pšenici pro slepice, kterou jsem dobře vyprala, znovu usušila a potom jsme ji s manželem umleli, je to opravdu dřina
Mlýnek se jmenuje SPRINT, je koupený v chovatelských potřebách a stojí od 2500 do 4000 korun (my ho máme pochopitelně za ty 4 tisíce, levnější jsem objevila pozdě). Mele všechny druhy obilí a semen včetně kukuřice a máku a dokonce i byliny, můžete si zvolit hrubost mletí, objem násypky je litr. Tělo mlýnku a mlecí kameny jsou z litiny.
více ZDE
Dobrý den, zajímalo by mě jakou hrubost má naletá mouka. Jestli se vám podařilo umlet třeba z pšeníce mouku hladkou. Díky.:-)
OdpovědětVymazatDobrý den, hrubost mletí lze nastavit.
VymazatA jaká nejjemnější hrubost se Vám podařila?
Vymazatřekla bych že se nám podařila hladká mouka, ale měřáky na to nemám :)
VymazatDobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné také umlít ořechy na takovou jakoby "ořechovou mouku"
OdpovědětVymazatDěkuji moc za odpověd. Elichová Andrea
Dobrý den, asi bych to nezkoušela. olejnatá semena zanáší mlecí kameny, kromě toho pomleté ořechy mají jen krátkou trvanlivost, je lépe si nastrouhat nebo podrtit v mixéru vždy jen tolik, kolik právě potřebujeme.
Vymazat