BRAMBOROVÉ KNEDLÍČKY S OMÁČKOU Z DÝNĚ

Jednu dýni hokaido oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme jednu pokrájenou papriku, 300 g pokrájených rajčat, 4 utřené stroužky česneku, osolíme, pokapeme 3 lžícemi olivového oleje, ochutíme dvěma lžícemi dobromysli, přiklopíme pokličkou a pečeme při 200 stupních 40 minut. Omáčku rozmixujeme spolu s 500 ml ovesné smetany, dosolíme, okyselíme třemi lžícemi červeného vinného octa, okořeníme lžičkou čerstvě tlučeného bílého pepře a osladíme lžící agávového sirupu. Prohřejeme na plotně, ale nevaříme.
1 a půl kg uvařených brambor oloupeme a umeleme nebo najemno nastrouháme. Vmícháme 150 g pohankové mouky, osolíme a uhněteme těsto, ze kterého tvoříme kulaté knedlíčky. Přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody (raději vaříme nadvakrát) a knedlíčky do ní zavařujeme. Ihned, co voda začne znovu vřít a knedlíčky vyplavou na hladinu, je vyjmeme z vody, jinak se rozvaří.
Knedlíčky jsou chuťově dobré, ale konzistence je poněkud lepkavá, komu to vadí, použije pšeničnou mouku nebo připraví běžné bramborové knedlíky. Omáčka je výborná též s rýží.



více ZDE

4 komentáře: