MAKOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI

Rozmixujeme 250 g mletého máku, 80 g třtinového cukru, 50 g jemných ovesných vloček a 300 ml ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka. Krátce povaříme do zhoustnutí, odstavíme, vmícháme 100 g sušených brusinek a necháme vychladnout.
V míse smícháme 100 g pohankové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 50 g třtinového cukru a 80 g oleje. Rukou zpracujeme drobenku a dvě třetiny vtlačíme do vymaštěné dortové formy (prům. 23 cm) a potřeme makovou náplní.
Tři zralé hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky, kterými poklademe makovou vrstvu. Posypeme zbylou drobenkou a v troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 40 minut.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat