Uvaříme oloupané a nakrájené brambory tak, jak jsme zvyklí. Dýni hokaido nakrájíme na výseky, vydlabeme semínka a upečeme ji v troubě při 200 stupních. Trvá to asi 40 minut. Upečenou dýni oloupeme a rozmixujeme. Brambory smícháme s dýňovým pyré v poměru 1:1, osolíme, opepříme a uděláme kaši obvyklým způsobem. Já použila místo másla olej a rostlinné mléko, takže pokrm jsme měli veganský.
Na pánvi vytřené olejem osmahneme do křupava 200 g na nudličky nakrájeného uzeného tofu.
Čtvrtinu hlávky bílého zelí (čím mladší tím lepší) opereme, vykrojíme košťál a vaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření tři minuty. Uvařené zelí propláchneme v cedníku studenou vodou, necháme okapat, vychladnout a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s jednou větší kedlubnou nastrouhanou na nudličky, svazkem pokrájené pažitky a zálivkou připravenou ze čtyř lžic bylinkového vinného octa, dvou lžic oleje z vlašských ořechů (nebo jiného dobrého salátového oleje), soli, a lžíce agávového sirupu. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň půl hodiny.
Na talíři kaši posypeme osmahnutým tofu a obložíme salátem. Je to opravdu výtečné jídlo.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat