ZELENINA PEČENÁ S BYLINKAMI

Obyčejné jídlo, které právě čerstvé bylinky povýší na něco delikátního. 
Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a naplníme ji zeleninou, nepíšu kolik čeho, je to na vás – co máte rádi a co je zrovna k mání. Já tam dala čerstvě nakopané brambory, ačokču, květák a malá divoká rajčátka. Nezapomeneme na cibuli a česnek. Osolíme, pokapeme olivovým olejem, štědře posypeme nasekanými bylinkami (např. dobromyslí, šalvějí, pažitkou, libečkem, mátou polní, tymiánem a šantou – všimli jste si, že naprostá většina vonných kuchyňských bylinek má světle fialové květy?). Podlijeme trochou červeného vína a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 45 minut, občas promícháme. Můžeme podávat s různými studenými pikantními omáčkami.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat