ZÁŘIJOVÝ ZAHRADNÍ KOLÁČ

Po deštivé noci se půda v zahradě houpe a je nasáklá vodou, tráva být zelenější snad už ani nemůže. Uvědomuju si, jak je zahrada nádherná i při „nepříznivém“ počasí. Ten vzduch, ta vlhká vůně, kapky padající vám z větví za krk… to je blaho. Navíc si ještě přinesete plný košík podzimních dárků.
V míse promícháme 300 g najemno nastrouhaných jablíček, dvě lžíce chia semínek a necháme 20 minut odstát. Vmícháme 30 g agávového sirupu, 30 g hrozinek, 50 g celých lískových oříšků, 20 g slunečnicového oleje a 120 g celozrnné špaldové mouky promíchané s půl lžičkou jedlé sody, půl lžičkou kypřicího prášku a 30 g kukuřičného škrobu. Umícháme těsto, rozetřeme je do vymaštěné koláčové formy a poklademe ovocem: švestkami, ostružinami, hruškami, blumami… a posypeme drobenkou: 20 g rozehřátého kokosového oleje, 20 g agávového sirupu, 100 g celozrnné špaldové mouky. Pečeme při 200 stupních asi půl hodinky. Koláč je lepší, když se trochu odleží.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat