PROVENSÁLSKÝ KEČUP

Z rajčat, která mi dozrála ve sklenicích za oknem, jsem uvařila tenhle vynikající kečup.
1,5 kg rajských jablíček nakrájíme na čtvrtky a vložíme je do velkého kastrólu. 1 kg cibule nakrájíme na nudličky a přidáme ji k rajčatům spolu se 4 lžícemi olivového oleje. Přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme 45 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme 100 g třtinového cukru a 120 ml červeného vinného octa. Vrátíme na sporák a bez pokličky necháme zvolna probublávat ještě půl hodiny, občas promícháme.
Odstavíme, vmícháme vrchovatou lžičku soli, 1 lžíci dijonské hořčice, lžičku muškátového květu, lžičku mleté papriky sladké a lžičku ostré, lžičku sušeného tymiánu, lžičku sušeného zázvoru a půl lžičky skořice.
Necháme částečně vychladnout a přepasírujeme přes síto. Vrátíme do hrnce, vmícháme tři vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného v troše vody a krátce povaříme. Nalijeme do vyvařených lahviček, zavíčkujeme a sterilujeme při 85 stupních 20 minut. Necháme vychladnout dnem vzhůru.




více ZDE

2 komentáře:

  1. Opravdu skvělý. Dělala jsem z nadúrody divokých rajčat a jsem velmi příjemně překvapená dokonalou chutí. Děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat