BULGUR S PETRŽELOVOU OMÁČKOU

Chutné jídlo nabité živinami! 
70 g slunečnice opražíme nasucho a rozmixujeme ji spolu se svazkem hladkolisté petrželky (cca 50 g), solí, dvěma stroužky česneku, třemi lžícemi olivového oleje a 200 ml ovesné smetany. Dáme stranou.
70 g amarantu uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale (amarant můžete vynechat, pokud ho nemáte, ale s ním je to lepší). 270 g bulguru vypereme, zalijeme 400 ml vody, osolíme a vaříme asi 20 minut do odpaření vody. 200 g uzeného tempehu pokrájíme na malé plátky a osmažíme dokřupava na pánvi vytřené olejem. V míse promícháme bulgur, amarant a smažený tempeh a na talíři ozdobíme petrželovou omáčkou.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat