300 g směsi luštěnin (čočky a různých fazolí) namočíme přes noc do vody, druhý den vodu vyměníme a vaříme 15 minut. Vodu slijeme, ale nevyléváme.
V hluboké pánvi necháme na 3 lžících rozehřátého oleje změknout velkou červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme tři utřené stroužky česneku, lžičku kurkumy, lžičku drceného koriandru a mícháme, dokud se koření nerozvoní.
Do pánve přidáme 3 papriky a 3 brambory nakrájené na kostičky, 6 menších mrkví nakrájených na kolečka a předvařené luštěniny. Osolíme, vlijeme 100 ml kečupu (nejlépe toho domácího, recept najdete v albu Sirupy, zavařeniny a jiné dobroty ze zahrady a louky) a chvíli společně mícháme. Zalijeme 200 ml vody, ve které se vařily luštěniny, zamícháme, zakryjeme poklicí a dusíme ještě 15 minut.
Můžeme ochutit lžící vinného octa nebo přisladit. Podáváme s chlebem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat