POHANKOVÉ KARBANÁTKY

Z pohanky se dá uvařit velká spousta zdravých a dobrých jídel. Představte si, že v 16. století patřila k nejoblíbenějším potravinám. Pohanka je dokonce léčivka – pomáhá mimo jiné snižovat cholesterol. Můžete z ní vařit kaši, přidávat do polévek, moučníků, dokonce ji můžete jíst i syrovou, když ji dost dlouho máčíte. Výtečné jsou z pohankové lámanky taky třeba tyhle jednoduché karbanátky.
Do hrnce nasypeme 200 g pohanky lámanky, zalijeme ji 750 ml vody, přidáme lžíci oleje a krátce povaříme do odpaření tekutiny. Na dvou lžících oleje osmahneme 1 pokrájený pórek a 100 g hub, okořeníme kmínem a osolíme. Do uvařené pohanky vmícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku bylinkové soli, houby s pórkem a dvě lžíce Hrašky. Tvarujeme karbanátky a pečeme je v troubě vyhřáté na 230 stupňů na vymaštěném plechu asi 15 minut z každé strany. Podáváme s domácím chlebem a zeleninovým salátem.



více ZDE

1 komentář: