JABLEČNÝ KOLÁČ S KLIKVOU A JAVOROVÝM SIRUPEM

Tenhle koláč je plný dobrých věcí! 
Veganského pečení jsem se nejprve dost bála, je to přece jen trochu složitější než vymýšlet slané pokrmy bez použití živočišných produktů. Máme zafixováno, že bez vajec, másla, tvarohu a smetany nic skutečně dobrého neupečeme. Ale postupně mě to začalo bavit a vymýšlení veganských moučníků si vyloženě užívám!

Rozmixujeme nebo umeleme 100 g ovesných vloček a 100 g lískových oříšků, vmícháme 100 g sušené klikvy (můžeme ji nahradit brusinkami, mají podobnou nakyslou chuť), špetku soli, 60 g javorového sirupu a 300 ml jablečného moštu. Zamícháme a necháme 30 minut odstát.
30 g lněného semínka pomeleme na makovém mlýnku, zalijeme 50 ml vody, dobře promícháme a také necháme 30 minut nabobtnat.
Do mísy s vločkami přidáme 20 g slunečnicového oleje, 120 g celozrnné špaldové mouky a 1 lžičku kypřicího prášku. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný menší plech.
Nastrouháme 1 kg jablek, promícháme je se lněnou kašičkou a 30 g javorového sirupu a poklademe jimi těsto. Pečeme při 200 stupních asi 30 – 40 minut.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat