Na jemném struhadle nastrouháme 1 kg uvařených a oloupaných brambor a 400 g květáku, vmícháme 130 g hrubé mouky, sůl, pepř a muškátový květ. Z těsta tvoříme koule velké asi jako ping-pongový míček a pečeme na vymaštěném plechu při 200 stupních asi 40 minut. Z tohoto množství dostaneme asi 40 kusů.
Půl kila červeného zelí najemno nakrouháme a dobře promícháme s pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou žlutou paprikou a zálivkou připravenou ze tří lžic oleje z vlašských ořechů (nebo jiného dobrého salátového oleje), dvou lžic umeocta (nebo solí a obyčejným octem), lžící agávového sirupu (nebo cukru), stroužkem utřeného česneku a pepřem. Necháme odležet a podáváme s květákovými koulemi.
více zeleninových jídel můžete najít ZDE
dobry den pani Evo, prosim ten kvetak pridavate syrovy ci take vareny?Kvetak obsahuje hodne vody....Dekuji a pekny den.
OdpovědětVymazatSyrový, pěkný den
Vymazat