ZELENINOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU

Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět velkou cibuli a tři stroužky česneku, oboje pokrájené na plátky. Přidáme 1 – 2 lžíce koření tajine (nebo směs tlučeného koriandru, římského kmínu, pepře, kurkumy a mletého zázvoru) a necháme za stálého míchání rozvonět. Do hrnce vložíme velkou mrkev nakrájenou na kolečka, kousek celeru nakrájeného na špalíčky, kousek (asi čtvrtku) bílého zelí nakrájeného na kostičky, bílou část většího pórku nakrájeného na půlkolečka, dvě na kostky nakrájené brambory a 100 g propláchnuté červené čočky. Promícháme a zalijeme 1,75 l zeleninového vývaru nebo vody a vaříme asi 20 minut do změknutí. Polévku odstavíme, ochutíme tamari omáčkou a částečně pomixujeme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat