250 g datlí bez pecek dáme do misky a zalijeme 200 ml vroucí vody. Zakryjeme, necháme půl hodiny odpočívat a potom rozmixujeme se šťávou z půlky citrónu dohladka. Vmícháme 100 g vlašských ořechů nalámaných nahrubo. V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 50 g tmavého cukru Muscovado a 80 g panenského slunečnicového oleje. Těsto vtlačíme do vymaštěné koláčové formy, potřeme datlovou nádivkou, ozdobíme vlašskými ořechy a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
více ZDE
Vyzkousela jsem a je moc dobry
OdpovědětVymazatDobrý den, chystám se zkusit. Jakou prosím používáte mouku, hladkou, polohrubou či hrubou?
OdpovědětVymazatDíky moc.
dobrý den, hladkou
Vymazat